nu inveti atunci
cand vrei sa inveti,
cand te inchizi intre carti,
idei,dogme,teoreme...
nu dobandesti atunci cand vrei,
ci cand dai;
si cand te dai pe tine
drumului tau
vei invata tot ce nu poti dobandi
invatand...
viziteaza, te rog, si
http://www.capella.ro/
si publica acolo, daca vrei, un articol, un gand, o idee...
miercuri, ianuarie 23, 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
4 comentarii:
atunci de ce citim ? ... scuze de-o intrebare cam simplista ...
sa te dai drumului tau ? - ar implica cunoasterea drumului sau macar a locului de unde incepe drumul ... nu se scimba omul in fiecare zi ? si daca da cum ar ramane drumul lui acelasi ?
da,omul se schimba in fiecare zi;dar si drumul lui se schimba in fiecare zi; deaceea nu cred in destin.a te darui drumului tau inseamna a te lasa val in apa ta; apa curge,mananca maluri,inunda,seaca,si in final se duce acolo unde ii e locul ...intr-o apa mai mare.
cat priveste cititul; eu nu citesc...doar acum de cateva saptamani stau pe blog si te citesc pe tine si pe altii;si probabil peste cateva saptamani voi disparea cum am si aparut.
zi-mi o singura carte care sa ma invate fara sa ma minta...nu cerceta...nu exista...
Capella ... cu cartile ... aseara iti spuneeam ca mi-e frica de cartile pe care le citesc , de oamenii pe care-i intalnesc... toate te schimba cate putin ... nu trebuie sa fie o carte cu
' adevaruri fundamentale' ... o carte , un om te pot face sa gandesti in moduri , poate , surprinzatoare ... ... revin la treaba : fara un minim sistem de referinta ( interioara)... cum poti cauta ... trebe' sa existe ceva 'marker'-i ...
sistemul de referinta interioara se creeaza in contact cu existenta si nu cu procesul de invatare.
copilul stie sa citeasca semne pe care noi nu le vedem; dealtminteri el se ghideaza numai dupa semne pana apucam noi sa-l macelarim;semnele sunt un fel de manuale pe care nu trebuie sa le deschizi niodata pentru ca le stii deja continutul.
mici revelatii pe care existenta le sadeste in tine,ca sa rasara fiecare la timpul ei...
Trimiteți un comentariu