duminică, februarie 10, 2008

Cum sa traiesti clipa?

Se spune
ca cine traieste prezentul
nu mai are nevoie
de trecut si de viitor...
dar cum sa traiesti
fara a lasa semne
si fara a planui altele in fata ta?
Prezentul e doar un pod peste o apa...
dar capetele podului
nu se sprijina pe maluri...

http://www.capella.ro/

8 comentarii:

totnebun spunea...

Capella , vezi , aici iti dau dreptate ... imagini un pic diferite : prezentul e un pod peste apa realitatii - de pe acest pod privim.
Dar podu' are capete - io le numesc generic : trecut si viitor . ( fara astea doua capete nu poti privi apa ... in scurgerea ei )
De fapt , sincer , as spune ca de fapt asta ai spus .

capella spunea...

e bine...dar eu n-am spus ca podul nu are capete( trecut si viitor);eu am spus:capetele podului nu se sprijina pe maluri.

totnebun spunea...

poate de aia simteam ca-ti dau dreptate ... ei bine atunci sa ma exprim - oarecum mai clar : cumva malurile trebuie sa fie : trecutul unul si viitorul altul , chiar daca in curgerea apei ( a prezentului ) malurile nu sunt clar definite - la asta lucreaza lumea de fapt - pozitionari nesfarsite .
Da' podul sigur se sprijina pe astea doua maluri , altfel io intru intr-o bucla nesfarsita ... ce nu permite ideea de pod peste apa realitatii - si-as spune ca tine ca ' ma scufund in ea ' .

capella spunea...

tu esti fericit ca podul tau are maluri;podul meu e mai mult ca o barca radacita, in deriva...

totnebun spunea...

Capella ... nu spuneam ca podu' are maluri; doar ca ar trebui ... asa cred ... altfel ma pierd

capella spunea...

Si asa esti fericit , daca poti sa spui podului cum trebuie sa fie;
mie mi-e frica sa o spun si in gand, sa nu se scarpine pe spinare si sa ma zvarle de pe el...

prea le iei si tu pe toate in serios; tu bei, eu glumesc- trebuie sa beau si eu cumva...

Anonim spunea...

ba da , capetele , exista , numai ca dioptriile, au slabit:) un capt, inceputul ,te-a facut sa fii ceea ce esti astazi, iar celalalt, chiar daca ti se pare departe, fiecare secunda te apropie de el

friendlyheart spunea...

si am putea spune ca vrem sa uitam totul, vrem sa uitam trecutul, si nu vream sa mai avem de a face cu ea.. ce bine ar fi sa uiti o amintire oribila..
dar poate ca in batalia pentru uitare memoriile iti fac viata si mai grea, dar daca incerci sa traiesti cu ele, lucrurile devin mai usoare, si o sa iti aduci aminte de lucruri frumoase fara de care nu ai reusi sa traiesti.. de acea traiesti clipa sa ai ce sa aduci aminte atunci can in viitor o sa mai ai probleme cu trecutul tau:)